Cardús: ‘La política d’immigració de l’estat és irresponsable’

VilaWeb

El sociòleg analitza les implicacions de l’estat actual de la immigració a Catalunya i el debat que ha motivat la decisió del govern municipal de Vic

La decisió de l’Ajuntament de Vic de modificar el padró municipal i de no inscriure-hi els qui no presentin tota la documentació obligatòria ha portat a primera plana una polèmica sobre el control de la immigració, la garantia de serveis socials bàsics i els límits del creixement poblacional en temps de crisi. El debat obert és prou complex per a poder-ne treure fàcilment l’entrellat. Per això hem volgut parlar amb el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, Salvador Cardús, que ha estudiat el fenomen de la immigració a Catalunya en el decurs de la història, amb les implicacions socials, culturals i polítiques actuals.

Què fa que el debat sobre la immigració desperti la tensió que desperta?

Hi influeixen factors d’ordre molt diferent. En podríem considerar tres d’àmbits diferents: el mimetisme internacional, la vigilància especial de l’estat sobre Catalunya i factors merament interns.

 

(Llegiu l’entrevista sencera aquí)