Del meu AVUI de sempre, al nou ARA

Aquest diumenge, 14 de novembre de 2010, he publicat el meu darrer article com a col·laborador regular a l’AVUI. El primer el vam signar amb Joan Estruch el 14 de maig de 1976. És a dir, tres setmanes després de néixer el diari i, amb intermitències, hi he publicat durant més de 34 anys. Hi he escrit més d’un miler d’articles i n’he estat sotsdirector d’opinió. Ha estat el meu diari, el seguirà essent i hi tinc una vinculació afectiva que va molt més enllà del que és professional. I dec a l’AVUI molt del que he après en el terreny del periodisme. La relació amb els editors ha passat per períodes de tota mena, però ha acabat en un dels moments de millor sintonia -personal i professional- tant amb l’empresa, El Punt, com amb el director, l’amic Xevi Xirgu, a qui desitjo encert i èxit.

I, tanmateix, deixo l’AVUI per rependre els articles de diumenge al nou ARA, a partir del 28 de novembre. No ha estat fàcil prendre la decisió, i encara és més difícil explicar-la breument. Però, sigui com sigui, he cregut que el nou projecte portava l’embranzida que el país necessita en aquests moments i m’hi he volgut afegir. Així doncs, a més de les col·laboracions setmanals al Diari de Terrassa iquinzenals a La Vanguardia, em trobareu cada setmana a l’ARA, on em podreu seguir llegint, si així us plau.

Salvador Cardús i Ros