Mals auguris pel 2011

Que ningú no perdi de vista el nucli del problema: les sentències del Suprem no tenen gaire cosa a veure amb una demanda de bona fe a favor de la defensa dels drets lingüístics individuals, encara que aquest sigui el pretext formal. No: hi ha la voluntat malèvola de provocar conflictes lingüístics amb finalitats polítiques. Amb la sentència del TC s’han obert les escletxes que permetran que aquest tipus de provocacions facin el seu curs als tribunals. Les sentències, doncs, satisfan els objectius polítics dels demandants, una estratègia que s’incrementarà. Fins ara, la reacció dels governs ha estat minimitzar els efectes sobre el sistema escolar, treure-hi ferro. No sé què farà el proper govern. Però a mi em sembla que ha arribat l’hora de la insubmissió, d’incomplir la sentència com fan els espanyols amb tantes altres lleis quan els convé. Cal fer cas al crit de Joan Solà: “Plantem cara!”