El líder que no n’és

Qui vulgui entendre per què Carretero diu que “ERC ha de pilotar l’independentisme”, que llegeixi el llibre de Francesc Orteu “Carretero. Retrat d’un metge que fa política”. Carretero sembla difícil perquè l’interpretem d’una manera complicada. Carretero diu això… perquè ho pensa d’aquesta manera. Sense segones.

Carretero no parla en nom de Reagrupament, que d’això, a l’associació, no en saben res. Mai no ha tingut vocació de líder. Ho explica molt bé Orteu quan contraposa el model de polític professional -el corredor de fons- amb el model “carreterià”: “es veu a sí mateix com un corredor en una cursa de relleus. Fas una feina amb totes les teves forces, i quan no pots més, passes el testimoni”. Això, que té tanta gràcia pels que no ens dediquem a la política, és un drama des del punt de vista de qualsevol organització.