Entrevista al web del CCCB

Al blog Veus CCCB, el blog del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, hi publiquen una entrevista de Lucia Calvo a Salvador Cardús sobre la paciència, a rel de la conferència que hi va fer el passat 6 de febrer (2012), dins del cicle “Virtuts”.

«La paciència és la gran virtut revolucionària per ordenar la nostra vida de cada dia». Amb aquestes paraules, el sociòleg Salvador Cardús va concloure la seva conferència sobre la virtut de la paciència celebrada el passat dilluns 6 de febrer al CCCB .

Cardús va defensar la idea de virtut segons l’entenia Aristòtil, com aquella disposició que permet ubicar-nos en el punt mig, no pecar ni per excés ni per defecte.  I va parlar de paciència com a rutina o «habitus» per controlar i domesticar el temps social.

En aquesta entrevista, el sociòleg reivindica la importància d’exercitar la paciència en els temps actuals, sobretot en àmbits com el de l’aprenentatge i l’educació, tan marcats per la cerca de resultats immediats.

 

Entrevista SALVADOR CARDÚS: Sobre la virtut de la PACIÈNCIA from CCCB on Vimeo.