La llibertat com a compromís

L’experiència de la llibertat mai no ha estat fàcil. Del llibre de l’Èxode a l’Antic Testament fins al d’Erich Fromm La por a la llibertat -amb l’experiència del totalitarisme europeu al cap-, la reflexió sobre les dificultats per abandonar la condició d’esclau és una constant de l’estudi de la condició humana. I a la nostra escala, aquesta és també una de les qüestions que ens han d’ocupar just ara que som a les portes del procés definitiu d’emancipació política. Per tant, la pregunta sobre què en farem de la llibertat política, sobre quina mena de futur esperem del fet de ser un estat independent, no es pot destriar de la mateixa reclamació del dret de ser-ne, de lliures…

Pot llegir l’article sencer a la versió Premium -de pagament- del diari Ara, clicant aquí.