Valoració del discurs del President Artur Mas

L’opinió dels analistes sobre la convocatòria d’eleccions d’Artur Mas

Els experts consultats per l’ARA valoren de forma positiva el discurs d’Artur Mas en el debat de política general i coincideixen en què la propera campanya electoral se centrarà bàsicament en l’eix nacional, tot i que dubten sobre si altres qüestions més socials també aconseguiran trobar cabuda en el debat entre els candidats.

S’ha consultat a Salvador Cardús, Esther Giménez-Salinas (rectora de la URL), Josep Oliver (catedràtic d’economia aplicada UAB), Gemma Calvet (advocada) i Jordi Muñoz (politòleg), i se’ls ha preguntat:

  1. Quina opinió li mereix el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, per obrir el debat de política general al Parlament?
  2. Que les eleccions del 25-N s’hagin plantejat en clau plebiscitària deixa marge per al debat més enllà de l’eix nacional?

Salvador Cardús (sociòleg)

  1. “Ha estat un discurs brillant, amb els elements de decisió política que esperàvem molta gent fa anys. M’ha impressionat. Estava segur que avançaria en la bona direcció, però no que ho fes tan ràpid”
  2. “Hi ha qui voldrà introduir-hi elements de debat social per mirar d’arreplegar algun vot. I també hi haurà qui voldrà introduir-hi elements de confrontació, però han de tenir clar que se’ls acabarà girant en contra”
Pot llegir el reportatge sencer al web de l’Ara -en versió Premium, de pagament- clicant aquí.