Entrevista a Des de Bellaterra: “Tard o d’hora es produirà una ruptura de la legitimitat constitucional espanyola”

Entrevista al sociòleg Salvador Cardús sobre la situació política a Catalunya i les imminents eleccions del 25N.

 

Pregunta: És millor una majoria absoluta de CiU per donar credibilitat a Europa i a la resta de l’Estat del procés cap a l’Estat propi o tenir una segona força potent com ERC?
R: Jo apostaria per les dues coses alhora. No per credibilitat davant d’Europa, sinó principalment per “desarmar” Espanya. És a dir: cal reforçar el lideratge d’Artur Mas, i seria impactant per a Espanya que ERC passés davant del PP i PSC. Si es fa memòria d’altres processos importants, com la reunificació alemanya, sabem que el lideratge personal és fonamental per superar la mena de titubejos que creen les coalicions. No parlem del govern del país, sinó del lideratge a la independència!

Pot llegir l’entrevista al web de Des de Bellaterra clicant aquí.