“La mobilització és impressionant”. Entrevista al Presència

Entrevista d’Andreu Mas, dins del reportatge La galàxia sobiranista, publicat al Presència núm.2136 (de l’1 al 7 de febrer del 2013). 

Salvador Cardús és una de les ments més actives de l’independentisme civil i un gran coneixedor del seu teixit social. Com a activista, la seva darrera aportació ha estat la creació de La Fàbrica, un col·lectiu que aglutina una seixantena de professionals reconeguts en els seus àmbits que aporten els seus coneixements i treball per tal que Catalunya assoleixi la independència.

–Com valora la implicació de la societat civil en el procés per aconseguir l’estat propi?
–«És la societat civil la que ha tingut la iniciativa des de finals del 2006 fins ara i la que ha estirat l’acció política cap a l’independentisme. Ha aconseguit modificar l’agenda política del nostre país.»

–Hi hauria procés cap a la independència sense una societat musculada?
–«No n’hi hauria; de cap manera. En aquests sis anys la gent ens hem sentit profundament humiliats per com va anar tot el relatiu a l’Estatut i vistes totes les portes tancades –la darrera, el pacte fiscal– la societat s’ha anat mobilitzant a favor d’aquesta nova ambició nacional, que fins i tot ha depassat les organitzacions independentistes.»

–La societat està més mobilitzada que mai?
–«Sí. Entre gener i juliol de 2012 només el Cercle Català de Negocis, la Fundació Catalunya Estat, Òmnium Cultural, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua i l’Assemblea Nacional Catalana van fer una mitjana de 50 activitats setmanals. El grau de mobilització ciutadana és impressionant i tots els actes tenen una presència molt nombrosa.»

–Toca coordinar-se.
–«Hi ha voluntat i en les pròximes setmanes començarem a veure resultats d’aquesta coordinació.»

 

Pot llegir el reportatge “La galàxia sobiranista” clicant aquí.