Aquí, com a tot arreu

La VanguardiaSóc a l’aeroport de París el 2 de desembre i tinc a les mans Le Figaro. El titular de portada diu: “L’informe que preconitza el final de les notes a l’escola”. I és que el Consell Superior de Programes ha enviat a la ministra francesa d’Educació Nacional, Najat Vallaud-Belkacem, un informe on proposa substituir la tradicional escala de notes sobre vint punts per una altra de quatre a sis “nivells de domini” amb l’objectiu de reemplaçar l’“avaluació sanció” per una “avaluació benèvola”. També a portada, Le Figaro hi dedica l’editorial: “Tot fals”, on acusa la proposta de “pedagogia postseixantavuitesca i de demagògia esquerranosa”.

I afegeix: “A la senyora Vallaud-Belkacem no li agraden les diferències. I si no li agraden, les suprimeix, arrasa, anivella”…….

Il·lustració per JAVIER AGUILAR

Pot llegir l’article al web de La Vanguardia clicant AQUÍ.