El que Trump ens regala

La Vanguardia

El poc esperat triomf de Donald Trump a les eleccions presidencials dels Estats Units d’Amèrica està obrint molts debats de gran interès general. Ja és trist pensar que si hagués guanyat Hillary Clinton no s’haurien produït en absolut o amb la mateixa intensitat. Al capdavall, el resultat en vots populars va ser tan ajustat que les qüestions que ara es discuteixen valien tant per al triomf de l’un com de l’altre. Però la victòria de Clinton no hauria incomodat l’statu quo polític i mediàtic. En canvi, la irritació pel triomf de Trump, enfrontat amb la classe política de Washington i als mitjans de comunicació hegemònics –ambdós tan promíscuament vinculats–, ha disparat totes les alarmes. No sé si a Trump se li podrà agrair res més, però sí aquests debats que, certament, eren necessaris….


Il·lustració d’IGNOT

Pot llegir l’article al web de La Vanguardia clicant AQUÍ