D’emocions i de raons

La Vanguardia

És una bona notícia que es creï una plataforma de pensament o de propaganda –el temps ho dirà– per combatre de manera racional la independència de Catalunya. Així és com la defineixen els seus impulsors, Josep Piqué, Francesc de Carreras i Josep Borrell. Diuen que volen afavorir els arguments acadèmics i racionals, lluny de l’excés d’emocionalitat que sol dominar el debat actual. Que finalment es vulgui entrar en una confrontació argumentada, encara que de moment només sigui en el pla dialèctic i no en el polític –és a dir, amb l’acceptació franca de la celebració d’un referèndum–, ja és bo per al reconeixement de la legitimitat del desafiament sobiranista. I en qualsevol cas és un pas important per afavorir que la ciutadania pugui prendre deci­sions el més madures possible davant del referèndum que s’ha de celebrar la tardor vinent….


Il·lustració de JAVIER AGUILAR

Pot llegir l’article al web de La Vanguardia clicant AQUÍ