El moviment, davant dels líders

La Vanguardia

Recordo unes trobades a Estrasburg de periodistes amb diputats espanyols de cada grup parlamentari. En particular, tinc present la que vam fer amb el representant del Partit Popular que, amb aquella simpatia condescendent que el caracteritza, ens va assegurar que tot aquest embolic de l’independentisme català, després del cicle electoral que s’acostava, es resoldria fàcilment amb una reunió a porta tancada entre Mariano Rajoy i Artur Mas, en la qual s’arribaria a un acord definitiu. Tot i que ho va afirmar amb un posat seriós, no puc assegurar si s’ho creia, si era una consigna pensada des del cinisme d’un assessor de campanya o si, com ens passa a tots tan sovint, confonia desig amb realitat o, en aquest cas, desig amb pronòstic…..


Il·lustració de GETTY

Pot llegir l’article al web de La Vanguardia clicant AQUÍ