Això nostre, un conflicte global

La Vanguardia

Hi ha la manera habitual d’analitzar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya en termes estrictament locals. I això, tant si s’observa amb una perspectiva temporal llarga de 300 anys, com si es posa l’accent a partir del 2000 amb l’antiautonomisme de la majoria absoluta d’Aznar o si se situa el focus en el fracàs de la reforma de l’Estatut del 2006 i la posterior sentència del 2010. Encara es pot mirar de més a prop –pels curts de vista–, i sug­gerir que tot plegat és una rebequeria provocada per una suposada ­escapada cap endavant del pre­sident Mas. Però, sigui posant la càrrega de la prova a Espanya o a Catalunya, als líders d’una banda o altra, en la sacrosanta Constitució o en el dret inalienable a l’autodeterminació, la vista no s’aixeca de la pell de brau…..


Il·lustració de GETTY

Pot llegir l’article al web de La Vanguardia clicant AQUÍ