Allò que els importa, a ells

Diari de Terrassa

Sí senyor! El partit que aquí es fa dir Ciutadans i allà Ciudadanos, en un nou exercici d’allò que en diuen ocupar-se “d’allò que importa a la gent”, ha demanat que l’Ajuntament dediqui diners i esforços -és a dir, més diners- a celebrar el Día de la Constitución / Dia de la Constitució. Ho dic així, ben constitucionalment. Jo crec que és una de les necessitats més peremptòries de la ciutadania. Fa anys que ho trobem a faltar per culpa de la desídia en les polítiques socials de l’Ajuntament. O perquè no hi han pensat, o potser no han volgut abusar, si Ciudadanos s’hagués mogut una mica, hauria estat la proposta més votada en el Procés Participatiu. Em consta que, si l’Ajuntament ho celebra com cal -després donaré idees-, molts terrassencs renunciaran a fer el pont que, per culpa de l’independentisme i de TV3, se’n diu impròpiament “de la Puríssima”, en lloc de dir-ne “de la Intocable”.

Ciutadans / Ciudadanos deu pensar que no llegim diaris o no veiem el telenotícies -tranquils, l’audiència de TV3 no passa del 12 per cent, i més del 80 per cent són canals espanyols i constitucionalment en espanyol- com per saber com s’està utilitzant la Constitució espanyola. Un dia serveix per invalidar l’impost energètic; l’altre, l’obligació de no desatendre la pobresa energètica; un altre dia, per tombar l’impost a la banca, o encara per defensar els toros…, de poder ser torejats com els agrada i hi tenen dret constitucional. I, en general, serveix per impedir que el Parlament de Catalunya pugui discutir de manera sobirana, ai ecs! La Constitució, ara mateix, ha passat de servir per enfonsar l’Estatut que s’havia aprovat democràticament en referèndum -“salva sea la parte”- a servir per empresonar els principals líders polítics elegits també democràticament -ai uix!- del país. I serveix per protegir els ministres de l’Interior que juguen brut, els caps de la fiscalia antifrau que es corrompen o aquest brètol que va ser cap de premsa d’Aznar, que es fa dir MAR, i que després d’incitar a la violència dient que s’hauria d’afusellar Artur Mas se n’ha desestimat la denúncia perquè, com que a Espanya no s’afusella legalment, ningú li podria fer res. Alguns magistrats no tenen cap escrúpol a practicar l’humor negre constitucional.

Naturalment, tot això que s’està fent a l’empara de la Constitució espanyola no interessa ningú. I és per això que Ciudadanos troba que ara mateix és un bon moment per celebrar-la com qui celebra que a casa hi ha arribat la pesta negra. La virtut de la petició d’aquests defensors d'”allò que interessa la gent” -fent-se portaveus d’un clamor popular que ja es fa eixordidor- és que deixa ben clar al servei de què van néixer i de què desapareixeran. (Anava a dir “del que els condemnarà a mort”, confiant que em tocaria el mateix fiscal que, en cas de denúncia, diria que a Espanya no existeix la pena de mort. Però no ho dic, que me’n podria tocar un altre, és clar.) I que consti que no em refereixo a cap persona, sinó al partit. Un partit que, no en tinc cap dubte, farà la fi del cagaelàstics -com ja el va fer la UPyD- quan deixi d’interessar a qui els manté, en el sentit més espiritual de la paraula.

Que falten idees? Què tal una conferència del ministre salvapàtries Jorge Fernández Díaz, acompanyat del seu angelet? O el mateix Miguel Ángel Rodríguez? I si es porta l’ínclit magistrat antifrau Daniel de Alfonso? Hi hauria pinyes… Per entrar a la sala.

 


Pot llegir l’article al web del Diari de Terrassa clicant AQUÍ.